Ainekset
- 6 l vettä
- n. 2kg ruisjauhoja
- 600g maltaita
- 2 tl suolaa
- 2 dl siirappia
- 3 rkl pomeranssinkuoria
- pinnalle: siirappivettä
Valmistus:
- Kuumenna 1 l vettä noin 60°C. Älä keitä vettä.
- Vatkaa kuumennettuun veteen ruisjauhoja ja maltaita, kunnes seos on vellimäistä.
- Seoksen päälle levitetään paksuhko kerros maltaita ja ruisjauhoja, jonka jälkeen padan päälle laitetaan kansi ja mämmiseos jätetään imeltymään lieden reunalle tai kevyesti lämmitettyyn uuniin noin 1 tunnin ajaksi. Pidä lämpö sen verran alhaisena, ettei mämmi pääse imeltymisen aikana kiehumaan.
- Kun tunti on kulunut, pinnalla ollut jauhokerros sekoitetaan ja samalla lisätään 1 l kuumaa vettä. Jonka jälkeen levitetään samanlainen jauho- ja mallaskerros kuin edellisessä vaiheessa. Tämä toimenpide tehdään aina tunnin välein, kunnes kaikki jauhot ja vedet on käytetty mämmiseokseen.
- Imellytys vaiheen lopuksi mämmiä keitetään noin 15 minuuttia samalla huolellisesti sekoittaen. Varo ettei mämmi pala pohjaan. Lisää mausteet samalla kun sekoitat mämmiä: siirappi, jauhetut pomeranssinkuoret ja suola.
- Kaada jäähtynyt seos vuokiin niin, että 2/3 vuoasta peittyy.
- Jotta mämmin pinta ei kovettuisi paistamisen aikana, voit sivellä pinnalle siirappi- tai sokerivettä.
- Paista mämmivuokia uunissa 170C asteessa noin 3 tuntia. Laita jäähtymään viileään paikkaan.
- Mämmi kannattaa tarjoilla vasta 4-5 päivän päästä paistamisesta, jolloin maku on parhaimmillaan, runsaan kerman kera.
0 comments:
Post a Comment